Držák zarazíme napříč do rozpůlené cibule a nožem projíždíme mezi jehlami. Držák pootočíme a krájíme drobné kostičky. Těsně u jehel nedokrojíme, otočíme a krájíme z druhé strany. Ideálně nakrájíte i rajská jablíčka nebo houby na plátky lépe, jak nejostřejším struhadlem. Držákem použijeme i k odstranění rybích šupin. Do ocasní ploutve zarazíte držák proti prkénku, ryba tak neklouže a šupiny snadno oškrabete.
Stlačovací pružina na zelí a rychlokvašenou zeleninu-PICKLES. Pružina je vyrobena z potravinové nerez oceli AISI 143.10, i přesto nepřijde do styku s kvašenou zeleninou. Je zapuštěna do stlačovací destičky v bajonetu. Návod který doporučujeme: Škrabkou Piraňa nakrouháme polovinu hlávky zelí,přidáme rovnou kávovou lžičku soli (více soli-kyselejší zelí) a drceným kmínem lehce prosypeme.Vše promícháme.Postupně plníme do sklenice 0,7 l a každou vrstvu vždy pevně stlačíme až po krček sklenice. Vložíme stlačovací pružinu a otočným víčkem uzavřeme.Tlak pružiny začne vytlačovat vzduchové bublinky a vytlačovat zelnou šťávu.Necháme působit min.4 dny při kuchyňské teplotě.Bude-li zakvašená zelenina dle Vašich představ,sklenici vložte do lednice pro ukončení kvasného procesu. Dále můžete dochutit citronem,solí př.cukrem. Jezte zelí i kvašené,má hodně vitamínů a budete zdraví !!!!!!!!!!!!!!!
Špikování zvyšuje biologickou a energetickou hodnotu masa, ale také jeho chuť, jemnost a šťavnatost.
Ke špikování jsou vhodná libová a sušší masa, která po špikování dusíme nebo pečeme.
Špikovat můžeme hovězí svíčkovou, libovou drůbež, zvěřinu, řízky, filé a to vždy podél vláken.
Do masa nejčastěji vpichujeme kousky tuhé uzené slaniny.
celonerezová
délka 17 cm