Tradiční keramické hrnce určené na kvašení okurek, nakládání zelí a masa. Pro výrobu výrobce používá vlastní výrobní hmoty a glazury. Technologie výroby umožňuje vyrábět litím, zatáčením i lisováním. Keramické výrobky jsou vypalovány na 1220° C. Nasákavost keramiky +- 5 %. Používané glazury jsou zdravotně nezávadné.
Vyrobeno v | Česká republika |
Celkový rozměr včetně držadla, rukojeti či ucha | 35 cm |
Materiál | Keramika |
Objem | 10 l |
Průměr | 28 cm |
Průměr dna | 22 cm |
Váha | 9,8 kg |
Víko/poklice je součástí výrobku | Ano |
Výrobce / Dodavatel | Keramické závody Zábřeh |
Výška celková | 35 cm |
Výška nádoby | 30,5 cm |
Vnitřní průměr hrdla | 17,5 cm |