Vyrobeno z kvalitního potravinářského hliníku. Povrch je mořený.
Velká miska průměr 133 mm - 1,25 L
Malá miska průměr 153 mm - 0,85 L
Víčko průměr 158 mm - 0,30 L
Hmotnost: 433g
Celkové rozměry: průměr 160 mm; výška 110 mm
Tradiční italský nerezový kávovar na přípravu překapávané espresso kávy, provedení lesklá nerezová ocel 18/10, na všechny varné desky včetně indukčních, rukojeť z tepluvzdorného plastu, snadná údržba.
adiční hliníkový kávovar, kapacita 3 šálky max. 160 ml, vhodný na veškeré tepelné zdroje mimo indukce
Návod k přípravě kávy v kávovarech :
do spodní části kávovaru nalijte vodu až k vyznačené rysce (u některých modelů ryska není, tedy voda by měla dosahovat k ventilu, který je na spodním dílu kávovaru. Sítko naplňte kávou. Kávu není třeba pěchovat, naopak u jeměji mletých směsí je to nežádoucí. Celý kávovar uzavřete horním dílem a pevně utáhněte, kávu vařte na mírném ohni. Doba varu je individuální dle velikosti kávovaru a výkonem Vašeho vařiče (v řádu několika minut). Komínkem uprostřed horního dílu stoupá káva. Včas kávovar odstavte, aby se káva nepřipálila, k dosažení kýženého výsledku doporučujeme použít pouze kvalitní druhy kávy určených pro Espresso (jsou hruběji namlety)
údržba kávovarů
zásadně kávovar nemyjte v myčce!!! Opravdu chutnou kávu získáte, pokud po použití vnitřní části kávovaru omyjete pouze čistou vodou vrchní část můžete umýt běžnými přípravky pro mytí nádobí. Dobře propláchněte filtry
Tradiční italský nerezový kávovar na přípravu překapávané espresso kávy, provedení lesklá nerezová ocel 18/10, na všechny varné desky včetně indukčních, rukojeť z tepluvzdorného plastu, snadná údržba.
Tradiční italský nerezový kávovar na přípravu překapávané espresso kávy, provedení lesklá nerezová ocel 18/10, na všechny varné desky včetně indukčních, rukojeť z tepluvzdorného plastu, snadná údržba.
adiční hliníkový kávovar, kapacita 6 šálků max. 260 ml, vhodný na veškeré tepelné zdroje mimo indukce
Návod k přípravě kávy v kávovarech :
do spodní části kávovaru nalijte vodu až k vyznačené rysce (u některých modelů ryska není, tedy voda by měla dosahovat k ventilu, který je na spodním dílu kávovaru. Sítko naplňte kávou. Kávu není třeba pěchovat, naopak u jeměji mletých směsí je to nežádoucí. Celý kávovar uzavřete horním dílem a pevně utáhněte, kávu vařte na mírném ohni. Doba varu je individuální dle velikosti kávovaru a výkonem Vašeho vařiče (v řádu několika minut). Komínkem uprostřed horního dílu stoupá káva. Včas kávovar odstavte, aby se káva nepřipálila, k dosažení kýženého výsledku doporučujeme použít pouze kvalitní druhy kávy určených pro Espresso (jsou hruběji namlety)
údržba kávovarů
zásadně kávovar nemyjte v myčce!!! Opravdu chutnou kávu získáte, pokud po použití vnitřní části kávovaru omyjete pouze čistou vodou vrchní část můžete umýt běžnými přípravky pro mytí nádobí. Dobře propláchněte filtry