Dřívka k upevnění Vám pomohou při udržení kvašáků, utopenců v laku... Před použitím je namočte na chvíli do vody, vložte do sklenice - nejlépe dva kusy křížem - napruží se mezi stěnami 3l sklenice a udrží tak potraviny v laku bez toho, aby osychaly. Mater
Už se Vám někdy stalo, že jste před snídaní nabízeli vařené vejce a nedokázali odhadnout, kolik času je nutno k jeho uvaření do požadovaného stavu konzumace? Dobrá zpráva pro všechny - tuto nejistotu odbourá odborník na přípravu vařených vajec, náš pan Žloutek. Stačí jej vložit mezi vařená vejce přímo do hrnce a pak jen čekat, kdy Vám ukáže požadovaný stupeň uvaření. Zjistíte to pomocí tepelného indikátoru uvnitř tohoto výtečného pomocníka, kdy červená barva ustupuje podle délky strávené ve vařící vodě a ukazuje tak na ryskách stupeň uvaření vejce. Odteď si už můžete být vždycky jistí, že vejce uvaříte právě tak, jak potřebujete. Materiál: plast. Rozměry: 6x4x4 cm.
Držák zarazíme napříč do rozpůlené cibule a nožem projíždíme mezi jehlami. Držák pootočíme a krájíme drobné kostičky. Těsně u jehel nedokrojíme, otočíme a krájíme z druhé strany. Ideálně nakrájíte i rajská jablíčka nebo houby na plátky lépe, jak nejostřejším struhadlem. Držákem použijeme i k odstranění rybích šupin. Do ocasní ploutve zarazíte držák proti prkénku, ryba tak neklouže a šupiny snadno oškrabete.
Stlačovací pružina na zelí a rychlokvašenou zeleninu-PICKLES. Pružina je vyrobena z potravinové nerez oceli AISI 143.10, i přesto nepřijde do styku s kvašenou zeleninou. Je zapuštěna do stlačovací destičky v bajonetu. Návod který doporučujeme: Škrabkou Piraňa nakrouháme polovinu hlávky zelí,přidáme rovnou kávovou lžičku soli (více soli-kyselejší zelí) a drceným kmínem lehce prosypeme.Vše promícháme.Postupně plníme do sklenice 0,7 l a každou vrstvu vždy pevně stlačíme až po krček sklenice. Vložíme stlačovací pružinu a otočným víčkem uzavřeme.Tlak pružiny začne vytlačovat vzduchové bublinky a vytlačovat zelnou šťávu.Necháme působit min.4 dny při kuchyňské teplotě.Bude-li zakvašená zelenina dle Vašich představ,sklenici vložte do lednice pro ukončení kvasného procesu. Dále můžete dochutit citronem,solí př.cukrem. Jezte zelí i kvašené,má hodně vitamínů a budete zdraví !!!!!!!!!!!!!!!