Rotačním strouhátkem si nastrouháme sýry, čokoládu, oříšky, piškoty , vajíčka i měkký salám. Skládá se ze tří plastových částí, a dvou výměnných planžet.(viz obrázek na obalu)
Jednou rukou uchopte drážkovaný plášť a vysuňte přítlačný píst.Strouhanou potravinu vložte do strouhátka na antikorovou planžetu,nasaďte píst a mírným tlakem otáčejte.
1. Jemnou planžetu použijeme na strouhání sýra, oříšků, piškotů i čokolády.
2. Hrubou planžetu použijeme na strouhání vajíčka, tvarohu, sýru na pizzu, nivy a plesnivých sýrů na česnekové pomazánky, ale i balkánský sýr do šopského salátu.
Stlačovací pružina na zelí a rychlokvašenou zeleninu-PICKLES. Pružina je vyrobena z potravinové nerez oceli AISI 143.10, i přesto nepřijde do styku s kvašenou zeleninou. Je zapuštěna do stlačovací destičky v bajonetu. Návod který doporučujeme: Škrabkou Piraňa nakrouháme polovinu hlávky zelí,přidáme rovnou kávovou lžičku soli (více soli-kyselejší zelí) a drceným kmínem lehce prosypeme.Vše promícháme.Postupně plníme do sklenice 0,7 l a každou vrstvu vždy pevně stlačíme až po krček sklenice. Vložíme stlačovací pružinu a otočným víčkem uzavřeme.Tlak pružiny začne vytlačovat vzduchové bublinky a vytlačovat zelnou šťávu.Necháme působit min.4 dny při kuchyňské teplotě.Bude-li zakvašená zelenina dle Vašich představ,sklenici vložte do lednice pro ukončení kvasného procesu. Dále můžete dochutit citronem,solí př.cukrem. Jezte zelí i kvašené,má hodně vitamínů a budete zdraví !!!!!!!!!!!!!!!
Oškrábejte kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) do hranolu a otáčením vytvoříte kytičku. Stejně tak nazdobíte ředkev, celer a červenou řepu, kterou nejdříve nakrájíme na hranoly. Zelenina musí být čerstvá a křehká.
Špičkový výrobek s dokonalou funkcí a kvalitním designem, prvotřídní nerezavějící ocel a odolný plast, jedna strana paličky opatřena hladkou plochou a druhá hrubou plochou, vhodná do myčky nádobí.