Tradiční pomůcky z přírodního dřeva by neměly chybět v žádné kuchyni. Speciální oboustranný důlkovač Vám pomůže při pečení tlačených koláčků nebo moravských plněných koláčů. Do vykynutého těsta připraví důlek pro náplně. Okraje těsta se potřou rozšlehaným vejcem a koláček se posype drobenkou. Materiál: bukové dřevo. Využít ho můžete také při výrobě domácí pizzy. Rozměry: d. 15 cm, pr. 3/4 a 4/5 cm. Není vhodný do myčky ani do trouby.
Forma na přípravu tradičního trdelníku. Sada 2 ks. Pomůže vám připravit, nechat vykynout a upéct krásné a voňavé trdelníky. Materiál: nerez. Rozměry: pr. 6 cm, d. 16 cm.
Tradiční pomůcky z přírodního dřeva by neměly chybět v žádné kuchyni. Forma ve tvaru kužele pomůže vytvořit klasické vaflové zmrzlinové kornouty upečené ve vaflovači, které můžete plnit domácí zmrzlinou, ovocem, krémem, dření, slanou pomazánkou... Stejně dobře lze formu využít na výrobu sladkých medových nebo ořechových kornoutků plněných sněhem... Z těsta vykrojíte kolečko o pr. cca 12 cm, upečete, ještě teplé vytvarujete pomocí této formy do kornoutku a necháte zchladnout. Materiál: bukové dřevo. Rozměry: d. 18 cm, pr. 3,5 cm. Není vhodná do myčky ani do trouby.
Razítka na výrobu domácích sušenek. Nabízíme 4 varianty různých dekorů – silikonových snímatelných nástavců na dřevěný základ. Velmi rychle a snadno vytvoříte ornament na formičkou vykrojeném kolečku z těsta. Po upečení vypadají skvěle a potěší nejen děti. Materiál: dřevo, silikon, nerezová forma. Rozměry: pr. 6 cm, v. 9 cm. Formu a silikonové nástavce lze mýt v myčce.
Ravioly:
Příprava těsta: 500g hladké mouky, 2lžíce oleje, 4 vejce, sůl. Dobře prohněteme .
Náplň:400g mletého masa,1 cibule,vejce,4 lžíce špenátu,špetka pepře a sůl.
Všechny přísady promícháme a necháme chvíli odpočinout.
Těsto rozválíme na tenkou placku a pokračujeme dle návodu.
Hotové ravioly na talíři zalijeme omáčkou.
Příprava omáčky: (doporučujeme): Jedno celé Apetitto rozpustíme na cibulce.
Na kostičky nakrájíme šunku, přidáme masox (kdo může i česnek),trochu podlijeme vodou a rozmícháme.
Návod najdete i v obrazové příloze:
Mřížku formy zlehka posypejte moukou.Podélně rozválíme plát těsta a z jedné poloviny
vložíme na formu.Zlehka přejedeme válečkem,aby se zvýraznily plnící plástve,které naplníme
masovou směsí,nebo na sladko s marmeládou.
Druhou polovinu těsta přeložíme,mírně pomoučíme a mírným tlakem přejíždíme.
Obě poloviny těsta se spojí do tvaru šestiůhelníku,které se oddělí.
Zbytek těsta po krajích odebereme a vyklepneme př. vytlačíme do vroucí vody.
Takto i s kynutého těsta připravíme plněné roztomilé minikoblížky,které usmažíme-viz.obr.
Plníte-li marmeládou,použijte jako polevu pacholíčka ředěného mlékem.Vaše děti to jistě
ocení.